3 tehnici pentru a reusi la fiecare examen din facultatea de medicina.
Aveti probleme sa ramaneti concentrati in timpul orelor de studiu, ajungeti adesea sa visati cu ochii deschisi la planurile de vara?
 
Nu esti singur! 
 
Succesul la facultatea de medicina se aseamana cu urcarea pe un munte. Punand un picior in fata celuilalt pana ajungi in varf, putin cate putin. Chiar daca majoritatea dintre noi ar prefera sa ne indreptam direct si rapid spre varf, rabdarea si consecventa reprezinta modalitatile garantate de a atinge obiectivul final.
 
1. Folositi un cronometru pentru a face pauze
 
Unul dintre lucrurile care, in mod UMAN se intampla la toata lumea este capacitatea noastra de a ne distrage ingrozitor de usor  atunci cand incercam sa fim productivi. Fie ca viciul tau este Facebook, Tiktok sau Instagram, toti suntem victima zanei amanarii.
 
Mai degraba decat sa incercati „sa ramaneti fara SOCIAL MEDIA”, stabiliti o limita pentru cat timp va veti lasa neproductivi.
 
O modalitate populara de a va asigura ca va echilibrati timpul de lucru si timpul de pauza o reprezinta metoda Pomodoro, aprobata de revista Forbes. (1) A fost dezvoltat in anii 1980 de Francisco Cirillo, un expert in gestionarea timpului, care a folosit un cronometru mic, in forma de rosie, pentru a-si imparti productivitatea in 25 de minute. Dupa ce a sunat alarma, el avea sa ia o pauza de 5 minute pentru a-si lasa mintea sa rataceasca, apoi seta din nou alarma pentru un alt „Pomodoro”.
 
Aceasta tehnica a fost esentiala pentru majoritatea studentilor care au foarte mult de invatat. De exemplu, un student ne-a relatat: ” Planul meu zilnic de studiu a inclus peste 25 de pagini de Prim Ajutor, 120 de intrebari dificile despre qbank si o gramada de flashcards (cititi pana la sfarsit pentru a-mi intelege Planurile de studiu). Aveam nevoie de o modalitate de a imparti toata munca in bucati de dimensiuni muscate, Pomodoro a fost raspunsul meu. Am folosit o aplicatie numita Tide, dar o cautare in Apps Store pentru „Pomodoro” va va oferi o gramada de optiuni excelente pentru a va mentine concentrat si productiv”
 
2. Fii judicios cu aportul de zahar
 
Cand vine vorba sa incepem sa invatam, multi dintre noi consideram ca mancarea este doar un combustibil care sa ne mentina. In realitate, alegerile pe care le punem pe farfurie au un impact imens asupra productivitatii noastre.
Imaginati-va ca a bea o ceasca de cafea de la Starbucks v-a dat energie toata ziua in timp ce, daca beti aceeasi cantitate de la Dunkin Donuts, aveti energie pentru cateva ore. Acelasi concept se aplica si alegerilor noastre alimentare. Incercati sa faceti alegeri sanatoase, pline de nutrienti si energie buna
 
 
 
Upload Image...
Ori de cate ori gustam, corpul nostru raspunde pompand insulina. Studiile au aratat ca nivelurile ridicate de insulina SNC s-au dovedit a imbunatati invatarea si memoria prin imbunatatirea functiei hipocampice. Cu toate acestea, nu toate gustarile elibereaza energie in acelasi ritm. Gustarile zaharoase va vor oferi un impuls rapid de energie, dar va vor lasa la fel de obositi la scurt timp dupa aceea.
 
Optati pentru gustari care va ofera energie sustinuta, astfel incat sa nu ramaneti fara benzina dupa cateva blocaje de intrebari. Unele optiuni excelente sunt nucile mixte, legumele proaspete si fructele. Stai departe cat de mult poti de zaharul rafinat, procesat si ramai la alimentele care elibereaza energie sustinuta.
 
 
Upload Image...
3. Faceti un plan, respectati-l.
 
Studentii la medicina sunt acum supraincarcati de volum atunci cand vine vorba de studierea resurselor. Avand sute de optiuni disponibile pentru a studia, ne confruntam cu supraincarcarea optiunilor, combinata cu paradoxul alegerii.
Pentru a acoperi cea mai mare cantitate de informatii intr-o perioada rezonabila de timp, este important sa stabiliti un plan cu obiective SMART si sa il respectati. Planul ar trebui sa includa doar resursele pe care le considerati necesare pentru succes.
 
 
Exista un numar de planificatori online care vor strange numerele de pe lista dvs. de sarcini, astfel incat sa puteti ramane stabil in rutina dvs.
 
Cei mai buni medici sunt manuale absolute de fapte memorate si algoritmi, pentru a ajunge acolo aveti nevoie de o strategie. Utilizarea tehnicilor de aici ar trebui sa va apropie de obiectiv.
Ce strategii folositi pentru a studia? Daca ati incercat acestea si aveti cateva povesti de succes de impartasit, anuntati-ne!
1. https://www.forbes.com/sites/noodleeducation/2016/04/26/the-pomodoro-technique-and-3-more-research-backed-study-tips/#2edfdc405027
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16210778

Primul brand romanesc exclusiv pentru medicinisti aparut din cauza faptului ca noi, studentii, nu avem ceva cu care sa iesim in evidenta in afara facultatii, asa ca am creat aceste articole vestimentare/accesorii

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri